Je hebt het vast al heel vaak gehoord, maar als je een topvoetbalster wilt worden is gezond eten net zo belangrijk als goed trainen!
Hoog op het gezonde lijstje staan bijvoorbeeld groenten, noten & fruit… Nou kun je heel simpel een zak worteltjes wegknagen, maar nog leuker en lekkerder is je vitamines te verpakken in cup cakes! Want daar houden we allemaal van toch?
We hebben een geweldig recept voor super- super- supergezonde worteltaartjes, ze zien er geweldig uit, je heb alle vitamine binnen (ook handig mee naar school als gezonde snack!) en ja ze zijn lekker.
Om heel eerlijk te zijn hebben ze niks te maken met cup cakes zoals je die kent van de bakker ;), maar als je bedenkt dat je met 1 van deze cup cakes echt een bom aan vezels, vitamines, gezonde vetten en minderalen binnen krijgt… nou dan is de keuze snel gemaakt toch?
Wat heb je nodig:
Voor het ‘cakeje’;
250 gram wortels
150 gram walnoten (of andere noten)
1 eetlepel amandelpasta
180 gram geweekte dadels (halfuurtje in water weken)
100 gram rozijnen
En voor de romige topping;
130 gram cashewnoten
6 geweekte dadels (halfuurtje in water weken)
100 ml water
sap halve citroen
Extra:
Een keukenmachine, blender en natuurlijk cup cake vormpjes.
Wat moet je doen; Schil de wortels, dep het vocht van de wortels omdat je cakejes anders wat nat kunnen worden, en maal ze in de keukenmachine grof. Knijp ook het vocht uit de gewelde dadels (dit kan in een schone theedoek), en gooi ze erbij. Doe daarna de walnoten erbij en als alles goed gemengd en gemalen is doe je ook de amandelpasta en rozijnen erbij en maal je het allemaal nog even flink door.
Hou wat wortelrasp apart, daar kun je de cup cake na afloop leuk mee versieren.
Doe het ‘beslag’ in de vormpjes en druk stevig aan. Zet de gevulde vormpjes daarna ongeveer 2,5 uur in de vriezer zodat het stijf kan worden.
Maal daarna alle ingrediënten voor de topping in een blender of met een staafmixer glad en romig. Zet de topping apart, en wacht geduldig tot je cup cakes in de vriezer redelijk stijf zijn (niet hard bevroren!) haal ze uit de vriezer, smeer op allemaal wat topping en versier ze eventueel met nog wat wortelrasp.
Eet smakelijk! (en nee, het smaakt niet naar cake 😉 maar het is wel leuker dan een zak wortels en stiekem ook wel lekker!)
Recept komt van Lisa Goes Vegan!